Gyülevész talmi

GYŰLEVÉSZ TALMI

Akár a jellem s szándék; rátarti, alattomos, ügyeskedő akarat,ami kisstílű önérdekeknek egyenget további hazug-karrierista utakat! Befolyásos, folyamatosan adminisztrált valóságban már minden egy lehetséges Látszat-információ talajára süllyedt! – Önmagába visszarendeződve dudvaként nődögél egy újabb talpsimogató elit, kik zsírosabb állásokért cserébe eladhatónak tartogatják akár az értékes lelkiismeretet is!

Igazi őszinteséggel felrót jogos sérelmeit az embereknek zokszó nélkül elveti a pártos bíróság: lefizethető kirakat-szenzációs perekre van szüksége a bolhapiacokhoz szoktatott, lefizetett s hamiskodó tanúknak! Képzelt ijedtségeken gyakorta hihetőek, ha számlákkal ostromolják az egyszerű népeket, szerződésekben beszaályozott bevételek helyett! Idők párhuzamán mindannyian önmagukban cipeljük a képet: aggastyán-pózba süllyeszhető öregkorunk alkonyán miként alakul majd biztos segítségek nélkül sorsunk kereke?!

Már tudhatjuk régen s sokan bele is nyugszanak: megalkuvások útvesztőiben ritkán támadhat kitaposott engesztelődés; ki nem engesztelt gyötrődéseinkben még ott reszket s vonyít sebzett fájdalmak tovább gennyesedő fohásza! Extázisokkal feldúsított magyar látszat-életmódokra esküsznek sokan, s mikor már régen eljöhetett megvalósítások korszaka múltjaik szennyesét, bocsánatos bűneit mindenki egymagában mossa! – Egyre szaporodik már emberi kultúr-színvonalakban is a gyülevész-talmi, könnyen lehet, hogy a biztos kilátástalanba újra bele lehet halni!

Tasi83
Tasi83 legutóbbi művei (összes megtekintése)



Vélemény, hozzászólás?