ParaArt XV. képzőművészeti alkotótábor

Képzőművészeti AlkotótáborIsmét találkoznak az ország tehetséges fogyatékkal élő kortárs képzőművészei.

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány, a ParaArt Egyesület és az ÉTA Országos Szövetsége idén is megrendezi tehetséges fogyatékkal élők XV. képzőművészeti alkotótáborát Gödön.

A 15 éves művészeti program, a ParaArt az ország különböző lakóotthonaiban élő tehetséges értelmi sérült felnőttek számára biztosít művészeti képzést, műhelymunkát. A projekt középpontjában a tehetséggondozás áll. Az a cél, hogy az értelmi sérült is ugyanolyan természetességgel kifejezhesse érzelmeit, gondolatait a képzőművészet eszközeivel, mint a társadalom bármelyik tagja. A társadalmi elfogadás, közös felelősségvállalás jegyében kerül bemutatásra a sérült fiatalok tehetsége, munkája, élete. A képzőművészeti program alkotásai az elmúlt években számos hazai és nemzetközi kiállítással mutatta be az alkotók tehetségét, ezáltal az alapítvány tevékenységét, mely egyben társadalmi érzékenyítő projekt is.

Az eddigi évek tapasztalata szerint elmondható, hogy a közös műhelymunka túlmutat az oktatás-képzés területén. A cserekommunikáció alapja az, hogy míg a művészeti irányítók az önkifejezés eszközeinek elsajátításában segítenek a fiataloknak, addig azok egy olyan hétköznapi konvencióktól mentes világot mutatnak be ezen eszközök segítségével, melyből mindannyian sokat tanulhatunk.

Az Alapítványunk immár 25 éve, mintegy 150 jellemzően értelmi fogyatékos fiatal felnőtt lakhatását, ellátását, foglalkoztatását és művészeti képzését teszi lehetővé 18 önálló intézményben, emberléptékű családias környezetben. Fontos szemlélet, hogy minden ellátottnak a személyre szabva a lehető legmagasabb integrációt és lehetőségek széles palettáját biztosítsák.

A Szervezetünk idén 25 éves. A születésnapi programsorozat kiemelt része az őszi – téli időszakban megrendezésre kerülő fővárosi kortárs kiállítások szervezése.

Az idei művészeti tábor témája: Ellentétek.

A program nyílt napja 2017. június 26 – án, hétfőn 14 órától kerül megrendezésre.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A tábor művészeti vezetője: Pető Hunor, Munkácsy-díjas képzőművész.
Helyszín: Duna-part Nyaralóházak, 2132 Göd, Jósika utca 14. www.nyaralohazak.hu
További információ: lampasmuhely@gmail.com, 0670-338-7752




Vélemény, hozzászólás?