Nem.

Én nem tudom, és te nem beszélsz. És én nem tudom, hogy itt leszek-e még, mert nem tudom, hogy mit szeretnél. Én nem tudom kitalálni, hogy mi a jó, én nem tudom.

Ha tudnál beszélni, talán elmondanád, hogy mennyi mindent rontottam el, talán te többet értesz az egészből. Én csak azt tudom, hogy nem tudok semmit. Hogy neked mi a jó, és én nem tudom, meddig találgathatok egyáltalán.

Én már nem leszek itt. Tudom, már régóta tudom, hogy nincs sok időm, és azt is sejtem…

És te sem vagy sehol, neked is elfogyott minden erőd, és megértem. De akkor ki fog rá vigyázni? Tudja egyáltalán bárki, hogy mit kell csinálni? Hogy jól hogy kell csinálni?

És én mégis félek. Pedig tudom, hogy azt mondtam, hogy már nem, de érzem a távol közelségét. Minden elmúlást olyan közel, a lázfüggönyön át. És én mégis félek.

És bárcsak egy kicsit tudnám még, hogy… Bárcsak jobb orvos lennék, jobb anya, jobb feleség, de nem lehet már. Már réges-rég itt a vég kezdete.

Csak miért nem lehet gyorsan? Miért kell ezzel együtt élnem, és miért nem enged el sem az élet, sem a halál? Mégis meddig lehet kuporogni a kettő között?

És rád ki vigyáz majd…

Mona
Mona legutóbbi művei (összes megtekintése)



8 hozzászólás “Nem.

  • P Pálffy Julianna írta:

   Kicsit morbid, mert irigylem, hogy ennyire mélyen kiírod magadból, mert nekem nem megy. 🙁 Egyszer régen azt mondtam, holnap már csak 10 óra, aztán csak kilenc, aztán…, csak fél óra, pár év alatt letudtam. (max. havonta fél perc) Nehéz, és néha annál nehezebb, ha nem is tudsz róla beszélni.
   De igaz…, elmúlik. Csak kivárni nem könnyű.
   Borzasztó volt olvasni, szívszaggatós.
   Ilyen is kell. Hogy legyen mit kirágni…
   Ölelésem
   TA

  • Mona írta:

   Jobban félek az ilyen szintű kiborulásoktól, mint bármitől a világon. Semmin nem változtat, ha bennem összeomlik a remény, a hit, a világ. Semmit. Rosszabb és megállíthatatlan. Még mindig hátra van a neheze, És én elfáradok az ilyenektől. Mert ott, akkor számít, nagyon is. Ott, akkor, mindenen változtathat az erőm. Ha hagynék magamban.
   Igyekszem kevésbé és kevesebbszer ilyen hülye lenni, na. 🙂

   Köszönöm, TA,
   ölellek.

  • Mona írta:

   Hm, a nem után a nem tudom jön… A mosoly…pff, hol van az még, igyekszem…
   Ölellek!

Vélemény, hozzászólás?