Amikor már vártak rám

Itt vagyok csapzottan
és némán ülök egy
csupa kosz sarokban.

Rád várok töretlen,
habár már elveszni
látszok a tömegben.

Itt ülök, nem sírok.
Egy kevés ideig
sok mindent kibírok.

Nem múló érzésem
mégiscsak felőröl.
‘S halványul nézésem.

Mert nézem szemedet,
nem is kell, hogy lássam.
Elhagytam eszemet.

Angyal vagy, megmentő.
Tudom azt, hogy téged
küldött a teremtő.

Te fogtad kezemet
a három napon át,
amikor vártak már
rám némán odaát.

Szabó Bálint

2022.

Szabó Bálint legutóbbi művei (összes megtekintése)5 hozzászólás “Amikor már vártak rám

 1. PiaNista írta:

  Bálint, itt a pasas, aki hagyta menni az idôt. Bocsánat, de korom (nyolcvanhárom+hét hónap) ellenére, mivel zongorista vagyok, elég sok felkérésem van. Nem baj, csak sokszor magammal kell vinnem a tizenhat kilós digitál zongorámat, meg az állványát. Szóval, ne haragudj, hogy itt jelentkezem.
  Persze elolvastam nagyton szomorú versedet. Milyen HÁROM NAP-ról van szó. Csak nem tettél valamit?
  Bálint, nagyon köszönöm, hogy barátságot ajánlottál. Nos, negyvenkét svédországi évem alatt évente jártam haza egyszer-kétszer. Azután jött a járvány: legutóbb tizenkilenc nyarán jártam Budapesten. Ha minden igaz, aktóber második felében három napra megyünk a fiacskánk ötvenedik szülinapjára. (Ô megnôsült és haza költözött).
  Negyvenhármadik éve élünk Svédországban. Zeneszerzés-karvezetést végeztem a Konzervatóriumban, de a revünél kötöttem ki: színház, Moulin Rouge, Nagycirkusz és bárzongoristaként otthon és itthon is. Rengeteget utaztam és láttam (Skandináviában több, mint kétszázötven városban játszottam, de ötvenben évente többször is egy-egy hónapot. Hatalmas hajókon, viharokban rengeteg repülôzés, találkozás világhírû emberekkel (két óra Tom Jones-szal és sok még). Ha én leülök…de nem is kell leülnöm. A legutóbb beküldött írásom: A zenész életem 1-2-3 sokat elmond. Tudom, meglepô lehet, de valami miatt rengeteg dologra, eseményre emlékszem egészen 3-4 éves koromig. Viszont gyakran nem jut eszembe a leggyakrabban használt szó, kifejezés sem. Bocsánat, de közben fôzöm. Bálintkám, kérlek, írj magadról. Szomorú dolgokat szoktál írni. Még nem olvastam mindent Tôled. Fönt vagy más honlapon is?

  Szeretettel ölellek!
  Maróti László (PiaNista)

 2. Szabó Bálint írta:

  Elnézést kérek, amiért nem jelentkeztem! Vannak fent verseim a Poet.hu oldalon is. Az egykori Napsziget.hu megszűnt portálon is voltak verseim. A szintén megszűnőfélben lévő Pieris.hu portálon is vannak verseim.
  Nos az a bizonyos vers egy öngyilkossági kísérletemről szól, amikor három napig voltam gépeken, mert a légzésem és a keringésem is összeomlott. Nagyon sok oka volt, az azóta megbánt kétségbeesett tettemnek.

  Barátsággal: Bálint

Vélemény, hozzászólás?