Warning: A non-numeric value encountered in /home/zlap/public_html/muv.hu/wp-content/plugins/eu-cookie-law/class-frontend.php on line 106

Egérlyukakban

EGÉRLYUKAKBAN

Botladozó léptekkel egyre csak sántikáltam, holdfény-félhomályban! Oldalalom lopakodó, ádáz-fák álltak leláncoltan, tisztelegve; vigyázzban! Reszkető állat setét, vészjósló csöndben egyre vártam a kitaszított sötétségtől a fényre törést! Pattogva-szorongva pergettek könnyező, szemhatáromra méltatlan könnyeim, s ott végképp már megálltak! Ordító veszély-érzetekben még bizton felkiáltottam s ráismerhettem önmagamra; csakis halhatatlan Kedvesem oldalán teremhetett volna szent Béke immár; engem már megkettőzött játsznyi, gyermekkori énem, s jó lett volna biztonságban tudni: még enyhíthetem az Ember haragját!

– Keselyűk lökdöstek ide-oda s egyik se kérdezte: ,,segíthet-e valamiben?" – Égi, kozmoszi fűszálak hegyén be szívesen elrejtőztem volna én! Észrevétlen, mint félős sündisznózizzenő avar-kazlak barlangjaiban!
Meg kellene még találnom az Egyetlen-Egy kósza sugarat, mely a sötétségben egyszerre izzik s őrködik, mert védelmezni óhajt! Aprókra vagdalt sajt-gerezdek a két félhold-ajkak között balzsamos, számító éjben sugárzó lángcsóvává vedlik a boldogság is!

– Kis szánalmas katasztrófáink ennél jobban már nem is világíthatnák meg a helyzetet: bejáratok szabadsága előtt mindig rokonszenvesen megtorpanunk! Sokaknak már az is pillanatnyi, Mennyország-öröm, ha nyilvános bulvár-csatornák képernyőin feltűnően rágózhatnak, miközben a hétvezért is törpékre kicserélik! Kötelék-ésszel gyakorta megvezetett a babonázó hölgy! Gorilla-arcú, felpumpált Kolosszus-Titánok közt már nem is érzem jól magam; szálkátlan, velejéig bimbódzó, romantikus csókokban még jó lett volna részesülni!

Ingerült gyutacsokkal fenyegetnek kisstílű, szószártyár gennyfráterek s el kell, hogy jöjjön egérlyukakban bújócskázó egereknek is a büszke lehetőség a felemelkedésre s kijutásra!

Tasi83 legutóbbi művei (összes megtekintése)Vélemény, hozzászólás?