Fény Útja 2022

Pályázat kiírója: Zsolnay Fényfesztivál

Pályázat határideje: 2022/04/10

A Fény Útja Pályázat Célja
A 2022-es Zsolnay Fényfesztivál szervezősége a Fény Útja állomásaira pályázatot ír ki. A jelentkező alkotások egyaránt lehetnek új és már korábban bemutatott munkák, a lényeg, hogy minden tekintetben igazodjanak jelen kiírás feltételeihez, eszmeiségéhez. A Zsolnay Fényfesztivál (továbbiakban ZSFF) elkötelezte magát a fényt, mint művészi kifejező eszközt alkalmazó művészeti alkotások bemutatása mellett.

A ZSFF jelen pályázatában nem feltétlenül kész, minden tekintetben kidolgozott alkotásokat vár. Olyan munka leadása is lehetséges, melyhez az alkotó további segítséget igényel a helyszínhez igazítás valamint az egyes technikai feltételek megvalósítása tekintetében. Fontos azonban, hogy a pályázatban szereplő alkotásnak térben és időben, valamint reális anyagi keretek között megvalósíthatónak kell lennie.
A ZSOLNAY LIGHT ART FÉNYFESTŐVERSENY 2022 -es verseny kiírását itt találod. https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/zsolnay-light-art

A Pályázók Köre
A Fény Útján szereplő alkotásokat ezidáig egy kuratórium választotta ki, zárt meghívásos rendszer formájában. Jelen pályázatunkra a fesztiválon ezidáig szereplő alkotók és új művészek munkáit egyaránt várjuk. Művészeti végzettség, korábbi tapasztalat, megjelent munkák nem feltételei a sikeres pályázatnak, de a korábbi fényművészettel kapcsolatos alkotások előnyt jelenthetnek.

A Pályázat Témája
A ZSFF olyan izgalmas fényművészeti installációkat, vetítési-fényfestési ötleteket, valamint multidiszciplináris alkotásokat keres, amelyek magával ragadják, inspirálják és interaktív módon bevonják a közönséget, miközben reflektálnak az általunk előnyben részesített témákra:
HAGYOMÁNYOK TISZTELETE
VIZIONÁRIUS LÁTÁSMÓD
ANALÓG VS DIGITÁLIS
FÉNYMŰVÉSZET A TÁRSMŰVÉSZETEK TÜKRÉBEN
TERMÉSZETES FÉNY
INTERAKCIÓBAN A KÖZÖNSÉGGEL
KÖZÖSSÉGI ÉRTÉKEK BEMUTATÁSA
TÁRSADALMI TUDATOSSÁG ERŐSÍTÉSE
KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG ERŐSÍTÉSE
A megnevezett témák ugyan irányadóak azonban nem kizárólagosak.

A Pályázat Elbírálási Szempontjai
Valamennyi pályázat a következő kritériumok alapján kerül elbírálásra:
● Kreatív koncepció
● Közönségélmény
● Pénzügyi feltételek
● Műszaki megvalósíthatóság
A produkciók elbírálása során előnyt élveznek olyan alkotások is, melyek a fesztivál idején túl, egy hónapon át lesznek kiállítva, erről és a változó pénzügyi és megvalósítási feltételekről külön egyeztetünk.

A Pályázat Benyújtása
A jelentkezés benyújtásához töltsd ki online jelentkezési lapunkat, melyet a “Pályázat Benyújtása” linken érsz el. Kizárólag ezen a rendszeren keresztül leadott, hiánytalan pályázatokat tudunk figyelembe venni. A jelentkezési lap kitöltése előtt kérjük, győződj meg arról, hogy figyelmesen elolvastad pályázati felhívás részleteit valamint Pályázati Segédletet (LINK).
Pályázat leadással illetve a jelentkezési lap kitöltésével kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdéseket a fenyutja@zsolnayfenyfeszival.hu címre várjuk.
Pályázat Benyújtása – https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/feny-utja-palyazat-2022-felhivas
A pályázat benyújtásának határideje: 2022. április 10. 24.00 CET

schrodingering
schrodingering legutóbbi művei (összes megtekintése)Vélemény, hozzászólás?