Macskakő. Macska? Kő! – grafikai pályázat

muvesz-palyazatPályázat kiírója: Bájoló Magazin szerkesztősége

Pályázat határideje: 2016/07/31

A Bájoló Magazin grafikai pályázatot hirdet “Macskakő” jeligével. Olyan digitális alkotásokat várunk, amelyek közvetlenül vagy közvetve kapcsolódnak a jeligéhez.

A pályázók köre:
Amatőr, illetve hivatásos művészek illusztrációit is fogadjuk. Új, illetve még nem publikált alkotásokat várunk. (Publikációnak számít a nyomtatott kiadványban való megjelenés, illetve az online megjelenés abban az esetben, ha az illusztráció reklámcéllal került felhasználásra vagy e-könyv borítóján szerepelt.)

Nyeremény:
A győztes illusztrációk a “Macskakő” című antológiában jelennek meg 2016. végére, e-könyvben és nyomtatott könyvben. Egy illusztrátort pedig a benyújtott kép kiegészítésével felkérünk a borítótervezésre is. A könyvre már most várjuk az előrendeléseket!

A nyertesek oklevelet kapnak, amelyek átadására nyilvános könyvbemutató keretében kerül sor.

Nevezési díj:
Nincs. A pályázaton való részvétel ingyenes. A megjelenő művészektől költség-hozzájárulást nem kérünk, a nyertesek a nyomtatott könyvből 1 tiszteletpéldányt kapnak és további példányokat önköltségi áron vásárolhatnak.

Formai követelmények, feltételek:
– Saját alkotással lehet csak nevezni. (Ha fénykép az illusztráció alapja, akkor ez kizárólag saját fotó lehet.)
– Egy szerzőtől legfeljebb két illusztrációt tudunk elfogadni.
– Elvárt formátum: jpg vagy png
– Méret: a kép szélessége 1.400 és 1.600 pixel legyen, a magassága ennek másfélszerese (2.100 és 2.400 pixel között)

– Külön dokumentumban (MS Word doc, docx vagy odt) kérjük szerepeltetni:

– az alkotó neve (ha van, álneve is),
– kora és foglalkozása,
– e-mail cím,
– blog, weboldal, Facebook-oldal linkje,
– postai cím,
– telefonszám,
– a mű címe, illetve ha az alkotónak bármely más közlendője van a kép keletkezéséről, üzenetéről,
– honnan hallott a pályázatról.
– A pályamű beküldésével az alkotó beleegyezését adja ahhoz, hogy a beküldött művet a Bájoló magazin elektronikus, illetve nyomtatott formában térítésmentesen közzétegye. A pályázó a pályaműve beküldésekor automatikusan nyilatkozik arról, hogy a mű saját alkotása és még nem jelent meg sem nyomtatásban, illetve internetes reklámban vagy e-könyv borítóján.
– Az antológiába bekerülő pályaművek megjelentetésének kizárólagos jogát az eredményhirdetést követő három éven át fenntartjuk, azaz 2019. december 31-ig.

ÉRTÉKELÉS
A zsűri tagjai: a Bájoló Magazin szerkesztősége.

Az értékelés menete:
A beérkezett pályaműveket a párhuzamosan kiírt irodalmi pályázat elbírálását követően értékeljük, a megjelenésre kiválasztott novellák, versek figyelembe vételével. Az érdeklődő alkotók ezen művek részleteit a Bájoló Magazin Facebook-oldalán 2016. júniusától megtekinthetik.
A bekerülő művek alkotóit szeptemberig értesítjük. A borító tervezését a nyertes pályázótól két héten belül kérjük.
A könyv a tervek szerint novemberben jelenik meg. A megjelent kiadványban az illusztrátorok internetes elérhetőségét (weboldal, blog stb.) is feltüntetjük.

Értékelési szempontok:
– Megfelel-e a pályamű a kiírásnak.
– Kreativitás, újszerű megközelítés.
– Humor, üzenet.

Beküldés:
A pályázatokat 2016. július 31-ig folyamatosan várjuk e-mailben a bajolomagazin@gmail.com címen. Az éjfél után kapott műveket nem tudjuk elfogadni.
A Bájoló magazin a beérkezett képeket, illetve a pályázó adatait harmadik félnek nem adja át.
A képek beküldésével a pályázó tudomásul veszi és elfogadja a feltételeket. A pályázó hozzájárul a képek reklámcélú felhasználásához. A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében a pályázó vállalja. A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a Bájoló Magazin tudomására kerül bármilyen szabálytalanság, elfogadja az azonnali kizárást.

A legfrissebb pályázati információkat a magazin Facebook-oldalán tesszük közzé: https://www.facebook.com/bajolomagazin?fref=ts

A teljes pályázati kiírás megtalálható az alábbi honlapon: http://www.bajolomagazin.hu/2016/01/grafikai-palyazat.html
Vélemény, hozzászólás?