Emlékem Simándy Józsefről

683Pályázat kiírója: Kistarcsai Kulturális Egyesület

Pályázat határideje: 2016/06/01

Irodalmi pályázat Simándy József születésének 100. évfordulója alkalmából.

A Kistarcsai Kulturális Egyesület fontosnak tartja Kistarcsa szülötte, Simándy József, Kossuth-díjas operaénekes, minden idők legemlékezetesebb Bánk bánja, a Magyar Állami Operaház Örökös Tagja emlékének ápolását. Ennek érdekében folyamatos kapcsolatot tartunk a családdal is.
Tiszteletünk jeleként a legendás hírű operaénekes születésének 90. évfordulója alkalmából Kistarcsa központjában egészalakos bronzszobrot állítottunk emlékére. A Bánk bán jelmezes szobor elkészítésével Janzer Frigyes Munkácsy-díjas, érdemes művészt bíztuk meg.

Simándy József születésének 100. évfordulójára egy kötetbe gyűjtjük össze a művésszel kapcsolatos visszaemlékezéseket.
Pályázatunkra amatőr és rendszeresen publikáló szerzők tollából is várunk eddig még meg nem jelentetett műveket.

A műfaj kötetlen (vers, próza, szabad vers, stb.). A prózai pályázatok terjedelmét maximum 5, számítógépen szerkesztett oldalban (betűtípus: Times New Roman, betűnagyság 12 pont, sortávolság: normál) határozzuk meg. Kézzel írott pályázatot is elfogadunk, de kérjük figyelembe venni a számítógépre vonatkoztatott terjedelmi korlátot. Az írások fényképekkel színesíthetők. Egy pályázó maximum 3 pályaművel nevezhet. A legjobb pályázatokat – amellett, hogy bekerülnek a kötetbe – pénzjutalommal díjazzuk:

  1. díj: 100 000 Ft
  2. díj: 30 000 Ft
  3. díj: 20 000 Ft

Kérjük megadni a pályázó nevét, születési dátumát, lakcímét és telefonszámát (amennyiben van, e-mail címét is)! Rövid önéletrajz is mellékelhető.
A pályázat nem jeligés, de amennyiben a szerző szeretné, hogy műve inkognitós elbírálásban részesüljön, egy zárt borítékban – rajta a jeligével – adja meg a fenti adatokat. A borítékra kérjük ráírni: Simándy emlékpályázat.A pályázó a pályázaton történő részvételével automatikusan hozzájárul, hogy műve térítésmentesen megjelenjen a kiíró valamely elektronikus, vagy nyomtatott kiadványában.

A pályaműveket postai úton kérjük eljuttatni a következő címre:

Kistarcsai Kulturális Egyesület
2143 Kistarcsa, Bercsényi u. 18.

A beadási határidő (a postai bélyegzőt vesszük figyelembe): 2016. június 1.
Bővebb információ kérhető a 28/470-926-os telefonszámon, vagy a kike@kike.hu címen
(Kereszti Ferenc).
http://kike.hu
Vélemény, hozzászólás?