Kortárs irodalmi alkotások pályázata 2016

irodalom-620x330Pályázat kiírója: Cédrus Művészeti Alapítvány

Pályázat határideje: 2016/12/31

A Cédrus Művészeti Alapítvány (Budapest) nyílt pályázatot hirdet és közlési lehetőséget biztosít elsősorban szépirodalmi alkotások (versek, elbeszélések, kisregények, drámák, mesék, esszék, tanulmányok, kritikák, interjúk, naplók, vallomások, dokumentum-összeállítások stb.) létrehozására, idegen nyelvből fordítására vagy hozzájuk kapcsolódó kutatómunkára.

A folyóirat arculatához illő, megfelelő esztétikai értéket képviselő, nyomtatásban közzé nem tett eredeti alkotásokat várunk. Bemutatkozó levelet és a pályamunkák esetleges megelőző elektronikus közzétételéről tájékoztatást kérünk. Kérjük, a pályázatban szerepeljen telefonszám, postai és e-mail-cím.
A beérkező pályamunkákat a Napút folyóirat rovatvezetői bírálják el. A kiemelt művek közzétételét az alapítvány a folyóirat online felületén, a http://www.naputonline.hu honlapon vállalja. Ha kifejezetten a hagyományos, print kiadványba szánja írását, kérjük, ezt külön jelezze.
Az alkotások beadása (elektronikus vagy – ha más mód nincsen – gépelt változatban) és elbírálása folyamatos, a honlapra minden hónap 10-én az előző hónapban beérkezett alkotások közül kiválasztottak kerülnek.

A könyvnyi terjedelmű pályamunkákat lehetőségei szerint a Napkút Kiadó gondozza.
A pályázathoz jelentkezési lap nem tartozik, nevezési díj nincsen (de segítségként fogadjuk például a Napút féléves előfizetését: a pályázó tájékozódását is szolgálva ekként). Megkötés nélkül bárki pályázhat, aki magyar nyelven alkot, magyarországiak és határon túliak egyaránt. Egy pályázó több munkával is jelentkezhet, akár több műfajban is. Terjedelmi korlát nincs. A pályamunkákat személyesen a kiadóban, elektronikus úton (online.naput@gmail.com) vagy postán fogadjuk (cím: Budapest, 1043 Tavasz u. 4.). E-mail esetén kérjük a levél tárgyaként tüntessék fel: Cédrus-pályázat.
Vélemény, hozzászólás?