Macskakő. Macska? Kő!

palyazat-book1Pályázat kiírója: Bájoló Magazin szerkesztősége

Pályázat határideje: 2016/03/31

Macskakő. Macska? Kő!
A Bájoló Magazin irodalmi pályázatot hirdet “Macskakő” jeligével. Olyan, legfeljebb négyoldalas, szórakoztató műveket várunk, amelyek közvetlenül vagy közvetve kapcsolódnak a jeligéhez. Pályázni felnőtteknek szóló alkotásokkal lehet, amelyek játszódhatnak a jelenben, múltban, jövőben, párhuzamos világokban egyaránt.

A pályázók köre:
Eddig még meg nem jelentetett, új műveket várunk. Amatőr, illetve rendszeresen publikáló szerzők novelláit, verseit is fogadjuk.

Nyeremény:
A győztes írások szerzői oklevelet kapnak, az alkotások pedig 2016 végére antológiában jelennek meg e-könyvben, valamint nyomtatott könyvben. A könyvre már most várjuk az előrendeléseket!
Az oklevelek átadására nyilvános könyvbemutató keretében kerül sor.

Nevezési díj:
Nincs. A pályázaton való részvétel ingyenes. A megjelenő szerzőktől költséghozzájárulást nem kérünk, a nyertesek a nyomtatott könyvből 1 tiszteletpéldányt kapnak és további példányokat önköltségi áron vásárolhatnak.

Formai követelmények, feltételek:
– Legfeljebb 8000 szó hosszúságú pályaműveket várunk. (Ez 4 gépelt oldal terjedelem.) Ha egy mű ennél kissé rövidebb vagy hosszabb, az nem kizáró ok.
– Egy szerzőtől legfeljebb egy novellát vagy két verset tudunk elfogadni.
– Elvárt formátum: Word doc, docx vagy odt, Times New Roman betűtípus, 12 pt
– A kézirat első oldalán (azaz NEM külön dokumentumban) kérjük szerepeltetni:
– a szerző neve (ha van, álneve is),
– kora és foglalkozása,
– e-mail cím,
– blog, weboldal, Facebook-oldal linkje,
– postai cím,
– telefonszám,
– a mű címe,
– terjedelem (szavak száma az adatok nélkül),
– honnan hallott a pályázatról.
– A pályamű beküldésével az alkotó beleegyezését adja ahhoz, hogy a beküldött művet a Bájoló Magazin elektronikus, illetve nyomtatott formában térítésmentesen közzétegye. A pályázó a pályaműve beküldésekor automatikusan nyilatkozik arról, hogy a mű saját alkotása és még nem jelent meg sem nyomtatásban, sem online felületen. (Amennyiben blogban megjelent, úgy a vonatkozó poszt eltávolításával a mű beadható a pályázatra.)
– Az antológiába bekerülő pályaművek megjelentetésének kizárólagos jogát az eredményhirdetést követő három éven át fenntartjuk, azaz 2019. december 31-ig.

ÉRTÉKELÉS

A zsűri tagjai:
Otta Katalin irodalom- és drámaszakos tanár, Gárdonyi Géza Általános Iskola
Nádasi Krisz író, a Bájoló Magazin irodalmi rovatvezetője, a Litera irodalmi portál és a Kék Tea Magazin szerzője
Dézsi Fruzsina újságíró,színikritikus, a Bájoló Magazin főszerkesztője
Vass Antónia újságíró, színikritikus, színész, a Drámatéka Drámaműhely vezetője
A zsűri teljes névsorát február végéig nyilvánosságra hozzuk.

Az értékelés menete:
A beérkezett pályaművek közül azok az írások jutnak tovább, amelyeket legalább két zsűritag jónak ítél. Ezen írások közül a zsűri közösen választja ki a kötetbe kerülő műveket. A bekerülő művek szerzőit júniusban értesítjük, a kiválasztott művekből részleteket is közlünk a Bájoló magazin Facebook-oldalán.
A pályázó vállalja, hogy amennyiben a közlésre kiválasztott művét megjelenés előtt javítani kívánja, úgy ezt két héten belül megteszi.
A könyv a tervek szerint novemberben jelenik meg. A megjelent kiadványban a szerzők internetes elérhetőségét (weboldal, blog stb.) is feltüntetjük.

Értékelési szempontok:
– Megfelel-e a pályamű a kiírásnak.
– Arányok, kidolgozottság, tempó.
– Érdekes kezdet, megfelelő csattanó.
– Nyelvi kifejezőkészség, igényesség, választékosság, szabatosság, helyesírás.

Beküldés:
A pályázatokat 2016. március 31-ig folyamatosan várjuk e-mailben a bajolomagazin@gmail.com címen. Az éjfél után kapott műveket nem tudjuk elfogadni.
A Bájoló magazin a beérkezett műveket, illetve a pályázó adatait harmadik félnek nem adja át.
A pályázat beküldésével a szerző tudomásul veszi és elfogadja a feltételeket. A szerző hozzájárul műve részben vagy egészben történő reklámcélú felhasználásához. Tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében a pályázó vállalja. A szerző tudomásul veszi, hogy amennyiben a Bájoló Magazin tudomására kerül bármilyen szabálytalanság, elfogadja az azonnali kizárást.

A legfrissebb pályázati információkat a magazin Facebook-oldalán tesszük közzé: https://www.facebook.com/bajolomagazin

A teljes pályázati kiírás megtalálható az alábbi honlapon: http://www.bajolomagazin.hu/2016/01/irodalmi-palyazat.html
Vélemény, hozzászólás?