Magyar Radír 2016

magyar-radirPályázat kiírója: Kisalföld napilap; Tarandus Kiadó

Pályázat határideje: 2016/08/31

A Kisalföld napilap és a Tarandus Kiadó az idei Győri Könyvszalonra országos szépirodalmi pályázatot hirdet.
NOVELLA, ESSZÉ, ELBESZÉLÉS, BLOG, HUMORESZK, RIPORT KATEGÓRIÁBAN VÁRJUK A PÁLYAMŰVEKET, MELYEK KÖZÜL A LEGJOBBAKAT KÖNYV ÉS E-KÖNYV FORMÁJÁBAN IS MEGJELENTETJÜK.
A pályázat beküldési határideje: 2016. AUGUSZTUS 31.

A pályaműveket elektronikus úton várjuk a következő e-mail címre: info@tarandus.hu
A pályázókat kérjük, hogy a beküldött e-mailben tüntessék fel a pályamű címét, a szerző nevét, elérhetőségeit és lakcímét.

A műveket Word formátumban kérjük. Az írásmű címe előtt szerepeljen a szerző neve. A fájl neve egyezzen meg a mű címével.

A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI:
Tematikus megkötés: a művek a mai Magyarországról, a társadalmat érdeklő eseményekről, folyamatokról szóljanak. Egy szerző legfeljebb egy írásművet küldhet be. Korhatár: betöltött 16. életév. Kizárólag olyan műveket várunk, amelyeket eddig még sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem közöltek. A szerző a pályázat beküldésével felelősséget vállal, hogy a beküldött pályamű saját szellemi terméke. Egy pályamű maximális terjedelme a 12 000 leütést nem haladhatja meg, beleértve a szóközöket is.

A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA:
A beérkezett műveket irodalomban jártas szakemberek bírálják el.

A zsűri tagjai:
– Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas író, költő, műfordító
– Darvasi László József Attila-díjas író, költő
– Werner Krisztina újságíró, szerkesztő, Kisalföld
– Réti Attila író, kiadóvezető, Tarandus Kiadó

A megjelenésre érdemes művek szerzőit szeptember 30-ig e-mailben értesítjük.

Nevezési díj 3000 Ft, diákigazolvánnyal (a számát kérjük közölni!) rendelkezőknek 1500 Ft. Az almanachba kerülő írások szerzői egyegy példányt ingyenesen kapnak, további öt-öt példányt a bolti ár 50%-áért vásárolhatnak meg.

A részvételi díjat legkésőbb augusztus 31-ig az alábbi számlaszámra kérjük befizetni, a pályázó nevével és a “Magyar Radír 2016” jeligével: Tarandus Kft., MKB 10300002-10504337-49020040

AZ ANTOLÓGIA:
A pályázat legjobb műveit közös kötetben adjuk ki. Az antológia nyomtatott és e-könyv formátumban is megjelenik. A kötet országos terjesztésben lesz elérhető. A pályázók írásaik beküldésével hozzájárulnak, hogy műveik a pályázati kiírásban megnevezett kiadványban megjelenhessenek, és az érintett írások s/zerzői joga öt évre a Tarandus Kiadóra szálljon át. A kötet megjelenési dátuma: 2016. november 18. Ünnepélyes díjátadó a Győri Könyvszalonon,
Győri Nemzeti Színház, 2016. november 20-án 14 órakor.

DÍJAK:
– A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat Nagydíja:
bruttó 250 000 Ft pénzbeli támogatás és 50 000 Ft értékű könyvcsomag, a győztes novella az antológián túl megjelenik a Lapcom Zrt. napilapjaiba – Kisalföld, Bors, Délmagyarország – fűzött Regényújság magazinban.
– A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat, II. helyezett:
bruttó 150 000 Ft pénzbeli támogatás és 25 000 Ft értékű könyvcsomag, a győztes novella az antológián túl megjelenik a Lapcom Zrt. napilapjaiba – Kisalföld, Bors, Délmagyarország – fűzött Regényújság magazinban.
– A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat, III. helyezett:
bruttó 100 000 Ft pénzbeli támogatás és 5000 Ft értékű könyvcsomag, a győztes novella az antológián túl megjelenik a Lapcom Zrt. napilapjaiba – Kisalföld, Bors, Délmagyarország – fűzött Regényújság magazinban.
– A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat 4-10. helyezettjei:
5000 Ft értékű könyvcsomag, a novella az antológián túl megjelenik a Lapcom Zrt. napilapjaiba – Kisalföld, Bors, Délmagyarország – fűzött Regényújság magazinban.
– A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat 11–50. helyezettjei: díszoklevél, megjelenés az antológiában és meghívás az ünnepélyes díjkiosztóra.

A kiírók fenntartják maguknak a jogot, hogy díjazottakat csak megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű beérkezése esetén hirdetnek, ugyanígy az antológia kiadásának feltétele is a megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű beérkezése. A pályázaton a kiírók munkatársai és közvetlen hozzátartozói nem vehetnek részt.
http://www.kisalfold.hu/radir/magyar_radir_2016_-_palyazati_kiiras_dijak/2479253/
Vélemény, hozzászólás?